Gökkuşağı Tatlısı

Denizli Incisi Forum/Gökkuşağı Tatlısı => Malzemeler: 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 3 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı un 2 paket kabartma tozu

Gönderen Konu: Gökkuşağı Tatlısı  (Okunma sayısı 1548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bahar*yagmuru

  • ADMIN
  • V.I.P inci
  • *
  • İleti: 3110
  • Rep 900
  • Cinsiyet: Bayan
Gökkuşağı Tatlısı
« : Ağustos 02, 2012, 11:43:27 am »



Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
şerbeti:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
bir dilim limon
Hazırlanması:
Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.


afiyet olsun :)